ΥΠΑΝ: Καμία καθυστέρηση στην κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξ/πολη

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009 16:28
UPD:17:24

Το πρόγραμμα κατασκευής του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη συνεχίζεται ομαλά και χωρίς μέχρι τώρα να έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του μεικτού σχήματος που έχει συσταθεί από τη Ρωσία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, οι οποίοι είχαν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηγάκη.

Ο υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για τις τεχνικές πλευρές του προγράμματος και σε ό,τι αφορά την έναρξη των εργασιών της κατασκευής του πετρελαιαγωγού σημείωσε πως «αυτή την ώρα είμαστε σε προγενέστερες φάσεις, όπου θα πρέπει να ολοκληρωθούν τεχνικές, περιβαλλοντικές κι άλλες μελέτες».

«Τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά, είναι θέμα λίγων χρόνων, απλώς δεν μπορώ αυτή την ώρα να δεσμευτώ, όχι γιατί το έργο θα καθυστερήσει, αλλά γιατί όταν δίνονται συγκεκριμένες δεσμεύσεις πρέπει να τις τηρούμε ακριβώς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Αύριο οι τρεις εκπρόσωποι θα είναι στην Αλεξανδρούπολη για να συζητήσουν και με την τοπική κοινωνία, καθώς –όπως είπε ο ΥΠΑΝ- «μας ενδιαφέρει να προχωρήσει το έργο με τη συναίνεσή της, γι’ αυτό υπάρχει και μια συμβουλευτική επιτροπή στην οποία συμμετέχει κι ο νομάρχης Έβρου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κι άλλοι τοπικοί φορείς».

Σίγουρα το περιβάλλον είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας, αλλά νομίζω στις προτεραιότητες όλων των Ελλήνων είναι να ολοκληρωθεί κι αυτό το μεγάλης εθνικής σημασίας θα έλεγα έργο», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα