Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Siemens

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 09:44

Ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών τα κέρδη που εμφάνισε η Siemens στο πρώτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, ως αποτέλεσμα των υψηλών παραγγελιών εξοπλισμού παραγωγής και διανομής ενέργειας.

Τα κέρδη στις μονάδες βιομηχανίας, ενέργειας και υγείας ενισχύθηκαν κατά 20% στα δύο δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη μηχανολογική εταιρεία στην Ευρώπη. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ύψους 1,83 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της Siemens υποχώρησαν το εν λόγω τρίμηνο κατά 81% στα 1,2 δισ. ευρώ. Οι παραγγελίες υποχώρησαν κατά 8% στα 22,2 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ οι πωλήσεις της γερμανικής εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 7% στα 19,6 δισ. ευρώ.

Η Siemens έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για εξοικονόμηση 1,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2010, μέσω περικοπής 16.750 θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επιτύχει περιθώρια αντίστοιχα με αυτά των ανταγωνιστριών της, General Electric και Alstom.

«Εμμένουμε στους στόχους μας, μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο έχει γίνει όλο και πιο δύσκολο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Πέτερ Λόσερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. «Αισθανόμαστε και εμείς τον αντίκτυπο. Ωστόσο, είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από τις υπόλοιπες εταιρείες», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα