Διαβεβαιώσεις Χατζηδάκη για ενεργειακή επάρκεια

Συγκεκριμένα μέτρα για την ομαλή λειτουργία της αγοράς
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 14:53
UPD:14:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας τόνισε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής για θέματα ενέργειας, σημειώνοντας ότι φέτος θα τεθούν σε λειτουργία νέες μονάδες, τόσο απο τη ΔΕΗ, όσο και απο ιδιώτες επενδυτές.

Όπως εξάλλου είπε ο υπουργός, τα σχέδια για τον αγωγό South Stream και τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη εξελίσσονται ομαλά, ενώ όπως υποστήριξε, η τελευταία κρίση του φυσικού αερίου απέδειξε ότι η χώρα μας ήταν θωρακισμένη και αυτό οφειλόταν στο σχέδιο της κυβέρνησης που είχε υλοποιηθεί.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τόνισε ότι μέχρι το 2008 έπρεπε να τριπλασιαστεί η εγκατεστημένη ισχύς σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. «Έχουμε ξεπεράσει τα 1.400 απο τα 450 μεγαβάτ και αυτό δείχνει τη σημασία που έδωσαν οι προκάτοχοί μου στο υπουργείο. Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο και θα προσπαθήσω να ανοίξουμε τον βηματισμό μας», σημείωσε και κατέληξε λέγοντας:

«Το 2009 θέλουμε να είναι έτος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και είναι χρέος μας απέναντι στις νεότερες γενιές των Ελλήνων,καθώς σχετίζεται άμεσα και με την προστασία του περιβάλλοντος».

Συγκεκριμένα μέτρα για την ομαλή λειτουργία της αγοράς

Το θέμα που μας απασχολεί, τόνισε εξάλλου ο κ. Χατζηδάκης, είναι η ομαλή λειτουργία της αγοράς απο την πλευρά του ανταγωνισμού, ιδίως σε σχέση με τα πετρελαιοειδή. Στο σημείο αυτό ο υπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι σε επαφή με τους εμπλεκόμενους στον τομέα των πετρελαιοειδών. Είμαστε έτοιμοι, σε σύντομο διάστημα, να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, του ανταγωνισμού και την προστασία των καταναλωτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα