Β. Ελλάδα: Στα μπλόκα οι αγρότες, με εξαίρεση τα «Πράσινα Φανάρια»

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 16:33
UPD:17:05

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών στη Θεσσαλία, στα Τέμπη και τη Νίκαια.

Παραμένουν έως αυτήν την ώρα τα μπλόκα των αγροτών στη Βόρεια Ελλάδα, με εξαίρεση αυτό στα «Πράσινα Φανάρια», της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

«Θεωρούμε ότι ένα μέρος των αιτημάτων ικανοποιήθηκε, αλλά τα προβλήματα δεν τελειώνουν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με άλλους τρόπους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος συντονιστικής επιτροπής, Γιάννης Βογιατζής.

Στα διόδια των Μαλγάρων -όπου μαζί με τους αγρότες διαδηλώνουν και κτηνοτρόφοι- και στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης τα τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα, χωρίς να κλείνουν το δρόμο. Όμως, τα δύο αυτά σημεία αναμένεται να κλείσουν και πάλι μετά τις 7 το απόγευμα.

Κλειστή παραμένει και η συνοριακή διάβαση στον Προμαχώνα Σερρών, με τους αγρότες να επιτρέπουν τη διέλευση των φορτηγών που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα. Στις 7 το απόγευμα προγραμματίζεται στο μπλόκο συναυλία συμπαράστασης. «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε» δηλώνουν οι Σερραίοι αγρότες, στα τρία μπλόκα του νομού, ζητώντας να ορισθεί η ενίσχυση για το καλαμπόκι, για το βαμβάκι και για το σιτάρι.

«Τριάντα ευρώ (για το καλαμπόκι), 30 ευρώ (για το βαμβάκι), 60 ευρώ (για το σιτάρι), ή μας τα δίνει ο υπουργός Χατζηγάκης ή θα μας βρει το Πάσχα στον Προμαχώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά o πρόεδρος Αγροτικών Συνεταιρισμών Βισαλτίας, Παύλος Αραμπατζής.

Κατά διαστήματα ανοίγουν τα μπλόκα στο τελωνείο των Κήπων, στο Ορμένιο Έβρου και στην Εξοχή Δράμας.

Κλειστή επ’ αόριστον είναι η Εγνατία Οδός στο ύψος της Χρυσούπολης και του Στρυμόνα. Στα ίδια σημεία, άνοιξε η παλιά εθνική οδός Καβάλας - Ξάνθης. Κλειστός είναι και κόμβος της Εγνατίας, στην Κουλούρα Ημαθίας.

Αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας άνοιξαν, έπειτα από δίωρο αποκλεισμό, τον κόμβο των Γρεβενών στην Εγνατία Οδό, ενώ άνοιξε και το μπλόκο στο τελωνείο της Νίκης.

Κλειστή έως τις 5 το απόγευμα θα παραμείνει η εθνική οδός Κοζάνης - Λάρισας, στα Σέρβια.

Τρακτέρ παραμένουν συγκεντρωμένα στην εθνική οδό Καστοριάς - Κοζάνης, στο Αργος Ορεστικό και στο Κωσταράζι, καθώς και στην παλιά εθνική οδό Κοζάνης - Φλώρινας (ΑΕΒΑΛ).

Με περιστασιακούς αποκλεισμούς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε παρακαμπτήριους δρόμους των κεντρικών οδικών δικτύων, σε διάφορα σημεία της Βόρειας Ελλάδας.

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών στη Θεσσαλία, στα Τέμπη και τη Νίκαια http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/27/1621921.htm .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα