Οικονομικές ενισχύσεις στους αγρότες της Θεσσαλίας

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2002 10:37

Συνεχίζεται η καταβολή των ενισχύσεων για τις ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της περιόδου Νοεμβρίου 2001-Ιανουαρίου 2002 (πρόγραμμα Frogy) στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), στο χρονικό διάστημα από 18 μέχρι και 23 Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, οικονομικές ενισχύσεις ύψους 12.233.396 ευρώ που αφορούν 2.809 παραγωγούς των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Οι ενισχύσεις που καταβάλλονται αφορούν στα έξοδα αποκατάστασης εγγείου κεφαλαίου και ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου, για τα αγροτεμάχια όπου έγινε αποκατάσταση της ζημίας, η οποία έχει βεβαιωθεί από τους αρμόδιους γεωπόνους-εκτιμητές του ΕΛΓΑ.

Για ζημίες στο φυτικό κεφάλαιο καταβάλλεται και η πρώτη δόση συμπληρωματικής ενίσχυσης για απώλεια παραγωγής λόγω ανασύστασης.

Τα ονόματα των παραγωγών με τα ποσά της ενίσχυσης που θα λάβει έκαστος υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση : www.elga.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα