Ανακάμπτουν οι τιμές του «μαύρου χρυσού»

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 10:42

Κοντά στα 42 δολάρια ενισχύεται σήμερα η τιμή του αργού, έπειτα από απώλειες 9% που κατέγραψε μια μέρα νωρίτερα, καθώς μετριάζονται οι ανησυχίες σχετικά με μια κάμψη της ζήτησης εξαιτίας της παγκόσμιας ύφεσης.

Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία που θα ανακοινώσει το απόγευμα το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας αναφορικά με τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Στις 09:54 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχυόταν κατά 36 σεντς στα 41,94 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 44,59 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 86 σεντς.

Την Τρίτη, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» υποχώρησαν κατά 9% εν μέσω νέων ενδείξεων ότι η κορυφαία καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο, ΗΠΑ, παραμένει βυθισμένη στην ύφεση. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη χώρα υποχώρησε τον Ιανουάριο σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Στο μεταξύ, οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο δεσμεύθηκαν να χορηγήσουν δισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη των οικονομιών τους, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιχειρεί να «περάσει» το οικονομικό πακέτο των 825 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα