Τραπεζικό ράλι

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009 00:01

Ενα ράλι των τραπεζικών τίτλων έδωσε χθες ώθηση στους χρηματιστηριακούς δείκτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάστηκε και πάλι στον κλυδωνιζόμενο αυτό κλάδο, μετά τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση Ομπάμα θα δράσει άμεσα για τη σταθεροποίησή του, με τη δημιουργία μίας τράπεζας, που θα απορροφήσει τα τοξικά πάγια των χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Στη Wall Street, η είδηση της «bad bank», όπως τη «βάφτισαν» τα αμερικανικά Μέσα, είχε ως αποτέλεσμα οι μετοχές των Citigroup και Bank of America να κάνουν άλμα 20%. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην Ευρώπη. Με τις τράπεζες να ηγούνται της ανόδου, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε στις 810,38 μονάδες, ενισχυμένος κατά 3,2%.

Η Royal Bank of Scotland είδε τον τίτλο της να καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 44%, η Deutsche Bank ενισχύθηκε 22%, ενώ ακολούθησαν η BNP Paribas με άνοδο 20,1%, και η Barclays με 19%. Κέρδη 12% εμφάνισε και ο τίτλος της Fortis, μετά την ανακοίνωση της τράπεζας, ότι βρίσκεται εκ νέου σε συνομιλίες με τη βελγική κυβέρνηση και την ΒΝP για την πώληση ενεργητικού.

Σε επίπεδο κλάδων, τη δεύτερη καλύτερη επίδοση είχε αυτός της ενέργειας. Στο Τόκιο, ο Nikkei ενισχύθηκε 0,6%, στις 8.106,29 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα