Επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης βίζας για την ενίσχυση του τουρισμού

Συνάντηση του υφυπ. Εξωτερικών με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009 15:48
UPD:15:54

Για την πολιτική και τις δράσεις του υπουργείου Εξωτερικών στο ζήτημα της επιτάχυνσης και απλούστευσης των διαδικασιών χορήγησης βίζας, ενημέρωσε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Νίκο Αγγελόπουλο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες των χωρών εκτός Σένγκεν που επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις περιπτώσεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ο κ. Βαληνάκης αναφέρθηκε στο ελληνικό κέντρο θεωρήσεων που δημιουργήθηκε πρόσφατα στη Μόσχα και λειτουργεί παράλληλα με το Γενικό Προξενείο της χώρας μας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι με την έναρξη λειτουργίας του τον Σεπτέμβριο του 2008, σημείωσε αύξηση στη χορήγηση θεωρήσεων κατά 64% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2007.

Μάλιστα, όπως είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, πρόθεση του υπουργείου είναι να δημιουργήσει νέα κέντρα θεωρήσεων σε απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας, προκειμένου να συμβάλει περαιτέρω στη διευκόλυνση του ρωσικού τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

Όσον αναφορά την Ουκρανία, ο κ. Βαληνάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει τη μεγαλύτερη προξενική παρουσία στην Ουκρανία, διευκρινίζοντας πως είναι η μόνη χώρα από τα παλιά κράτη μέλη της Ε.Ε που διαθέτει τρία προξενεία στην Ουκρανία. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε την αύξηση στις βίζες που σημειώθηκε κατά τη φετινή τουριστική σεζόν (από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2008) σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007 από το Γενικό Προξενείο Κιέβου, κατά 26,25%.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Νίκος Αγγελόπουλος, σημείωσε πως χάρη στις προσπάθειες αυτές έχει βελτιωθεί σημαντικά η διαδικασία έκδοσης της βίζας, ένα μεγάλο θέμα που για πολλά χρόνια λειτουργούσε ως τροχοπέδη στον ελληνικό τουρισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα