Fourlis: Αισιοδοξία για την επίτευξη του ετήσιου στόχου κερδοφορίας

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009 16:28
UPD:17:08

Αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου κερδοφορίας για το 2008 εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Fourlis, Απόστολος Πεταλάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

Όπως δήλωσε ο κ. Πεταλάς στο πρακτορείο, ο όμιλος - που έχει το franchise του σουηδικού κολοσσού IKEA - είναι αισιόδοξος ότι πέτυχε τον στόχο κερδοφορίας για το 2008, καθώς τα καταστήματα IKEA αντιστάθηκαν στην παγκόσμια κρίση.

«Χρειάστηκε τον Νοέμβριο να κάνουμε μια μικρή διόρθωση στο guidance», δήλωσε ο κ. Πεταλάς, σημειώνοντας πως «τον τελευταίο μήνα του έτους υπήρξε ανάκαμψη των πωλήσεων IKEA και είμαστε σίγουροι με τις προβλέψεις που δώσαμε».

«Και σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που πολλοί κλάδοι του retail στην Ελλάδα είχανε σημαντική πτώση... η άνοδός μας ήταν σημαντική σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ομίλου Fourlis.

Ο κ. Πεταλάς δεν έδωσε λεπτομέρειες ενόψει της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας στις 24 Φεβρουαρίου. Η διοίκηση του ομίλου στοχεύει σε καθαρά κέρδη 55 εκατ. ευρώ το 2008, αυξημένα κατά 19% σε ετήσια βάση. Οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 16,4% στα 780 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΛΚ



Σχολιασμένα