Αλλαγή των όρων συμφωνίας BNP Paribas-Fortis

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009 08:42

Συμφωνία να αγοράσει μικρότερο μέρος του σκέλους ασφαλειών της βελγικής Fortis και να αναλάβει περισσότερα τοξικά περιουσιακά στοιχεία, έκλεισε η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, BNP Paribas.

Η BNP συμφώνησε να αγοράσει το 10% της Fortis Insurance Belgium προς 550 εκατ. ευρώ (709 εκατ. δολ.) και να αναλάβει το 12% του χαρτοφυλακίου της, λαμβάνοντας ως εγγύηση 5 δισ. ευρώ από την βελγική κυβέρνηση. Νωρίτερα, στις 12 Δεκεμβρίου, το αρμόδιο δικαστήριο είχε απορρίψει την εν λόγω συμφωνία, καθώς δεν την ενέκριναν οι μέτοχοι.

Η εξαγορά της Fortis Bank θα καταστήσει τη γαλλική τράπεζα τη μεγαλύτερη από πλευράς καταθέσεων μεταξύ των 16 χωρών μελών της Ευρωζώνης. Η BNP Paribas θα αποκτήσει περίπου 3,3 εκατ. πελάτες στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο καθώς και 1.458 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στην Πολωνία, την Τουρκία και την Γαλλία.

Επίσης, η BNP θα αποκτήσει τις δραστηριότητες διαχείρισης κεφαλαίων της Fortis, το private και το merchant banking, και τις χρηματοδοτήσεις καταναλωτών εκτός Ολλανδίας.

Οι μέτοχοι της Fortis θα ψηφίσουν για τη νέα συμφωνία στις 11 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα