Ανοδικές τάσεις στη Ν.Υ.

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2002 16:58
UPD:17:02

ΤΑΣΕΙΣ ανάκαμψης παρουσιάζουν σήμερα - μετά από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών - οι βασικοί δείκτες των αμερικανικών αγορών.

Στις 16:47 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 8.432,82 μονάδες αυξημένος κατά 0,81% και ο Nasdaq στις 1.363,69 μονάδες με κέρδη 0,71%.

Η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος αποδίδεται κυρίως στα ικανοποιητικά αποτελέσματα της εταιρείας Nike. Πιο συγκεκριμένα, η υπ΄ αριθμόν ένα κατασκευάστρια εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού στον κόσμο ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο φθάνοντας τα 152 εκατ. δολ.

Η μετοχική τιμή της Nike ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 5,95%.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου αναπτύχθηκε με ρυθμό 4% στο τρίτο τρίμηνο του 2002 χάρη στη αύξηση των καταναλωτικών δαπανών. Ο ρυθμός αυτός είναι σε αντιστοιχία με την αρχική εκτίμηση της αμερικανικής κυβέρνησης, που είχε ανακοινωθεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Οι αναλυτές εμφανίζονται ωστόσο επιφυλακτικοί ως προς τη δυνατότητα διατήρησης της ανοδικής τάσης επικαλούμενοι την έντονη αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα