Ανήσυχοι οι πολίτες για το δημόσιο χρέος

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue
Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2009 11:19

Ανήσυχη εμφανίζεται η πλειονότητα των Ελλήνων για τη διόγκωση του δημοσίου χρέους της χώρας, αλλά και πρόθυμη να το κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής».

Ειδικότερα, το 80% των ερωτώμενων δηλώνουν πολύ και αρκετά ανήσυχοι για τη διόγκωση του δημόσιου χρέους. Ωστόσο, μόλις 35% είναι πρόθυμοι να δεχθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους για να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου στους πιστωτές του.

Επίσης, ένα ανησυχητικό 21% προτείνει στην κυβέρνηση να συνεχίσει να αυξάνει το δημόσιο χρέος σήμερα και να το αφήσει «κληρονομιά» στις επόμενες γενιές.

Από τη δημοσκόπηση της Public Issue προκύπτει ακόμη ότι, παρά τη διάχυτη ανησυχία για το δημόσιο χρέος, η πλειονότητα των ερωτηθέντων επικροτεί τις παροχές που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Το 84% συμφωνεί με το έκτακτο επίδομα των 1.000 ευρώ στους ανέργους και την επιδότηση των άγονων γραμμών στο Αιγαίο, το 82% συμφωνεί με το επίδομα θέρμανσης, το 67% με τη μείωση της θητείας και το 61% με την πρόσληψη 60.000 ανέργων στο Δημόσιο με επιδότηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα