Νταβός: Πρωτοβουλία για παγκόσμιο ανασχεδιασμό της οικονομίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2009 16:05

Μια πρωτοβουλία με στόχο τον ανασχεδιασμό του παγκόσμιου δημοσιονομικού συστήματος θα προωθήσει τις επόμενες εβδομάδες το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ιδρυτής του θεσμού Κλάους Σβαμπ, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της ετήσιας διάσκεψης στο Νταβός.

«Θα ξεκινήσουμε μια Παγκόσμια Πρωτοβουλία Επανασχεδιασμού μέσα στις προσεχείς εβδομάδες», δήλωσε ο Σβαμπ. «Είναι μια πρωτοβουλία που χαίρει της υποστήριξης σχεδόν όλων των πολιτικών ηγετών που βρίσκονταν εδώ» στο Νταβός τις τελευταίες πέντε ημέρες, πρόσθεσε.

Ο Σβαμπ υποστήριξε επίσης ότι οι ερχόμενες σύνοδοι κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) βιομηχανικά αναπτυγμένων οικονομιών δεν αρκούν για να επιλύσουν την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Όπως επισήμανες, επιβάλλεται ο συστηματικός ανασχεδιασμός του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, των δημοσιονομικών κανονισμών και των εταιρικών διοικήσεων. «Το κλειδί είναι η παγκόσμια συνεργασία. Όχι μόνο μεταξύ των κυβερνήσεων αλλά μεταξύ όλων αυτών που έχουν μερίδιο στον έλεγχο των οικονομικών των κοινωνιών μας», κατέληξε ο Σβαμπ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα