Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009 05:39
UPD:05:47

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας καθώς η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Αυστραλία και η συρρίκνωση των εταιρικών κερδών τροφοδότησαν τις ανησυχίες ότι η παγκόσμια ύφεση διευρύνεται.

Ο MSCI Asia-Pacific Index υποχώρησε 1,2% φθάνοντας στις 82,14 μονάδες στις 11:36 π.μ. στο Τόκιο. Δύο μετοχές κινήθηκαν πτωτικά για κάθε μία που σημείωνε άνοδο μεταξύ των μετοχών του δείκτη ο οποίος έχει σημειώσει φέτος απώλειες 8,3% εν μέσω ενδείξεων ότι η παγκόσμια ύφεση περιορίζει την ανάπτυξη των εταιρικών κερδών.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,5% φθάνοντας στις 7.995,75 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 2,2%. Ο Shanghai Composite Index στην Κίνα σημείωνε άνοδο 0,3% μετά την εβδομάδα αργίας στη χώρα λόγω του εορτασμού του Νέου Ετους. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στις λοιπές ασιατικές αγορές εκτός από τους δείκτες στη Ν. Κορέα, την Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες.

Στις 30 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 2,3%, κλείνοντας τέταρτη εβδομάδα απωλειών καθώς κυβερνητική έκθεση έδειξε ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε 26 χρόνια.

Σημειώνεται ότι οι ιαπωνικές εταιρείες, από τις αυτοκινητοβιομηχανίες έως τις βιομηχανίες παραγωγής ηλεκτρονικών αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις για τα κέρδη τους στο σύνολο της χρήσης καθώς η ζήτηση για τα προϊόντα τους μειώθηκε και η ισχυροποίηση του γιέν περιόρισε την αξία των πωλήσεών τους στο εξωτερικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα