Πάνω από τα 30 δολ. το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2002 07:02
UPD:07:10

Αυξήθηκε η τιμή πετρελαίου 18 σεντς φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι δεν πρόκειται να αυξήσει την παραγωγή του για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, προκειμένου να καλύψει τα κενά που έχουν προκληθεί στις εξαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, την υπ' αριθμόν τέσσερα προμηθεύτρια χώρα των ΗΠΑ.

Η συνέχιση της απεργίας στη Βενεζουέλα για τέταρτη εβδομάδα συμπίπτει με την ανακοίνωση του Ιράκ ότι δεν έχει να προσθέσει περισσότερες πληροφορίες στην έκθεση του οπλοστασίου του προς τα Ηνωμένα Εθνη στις 8 Δεκεμβρίου και στην οποία αρνείται ότι κατέχει χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα. Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράκ ότι κατασκευάζει τέτοιου είδους όπλα και ανακοίνωσαν ότι η χώρα πρέπει να αφοπλιστεί δια της βίας.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου αυξήθηκαν κατά 67 σεντς ή ποσοστό 2,2% φθάνοντας στα 30,97 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης και έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών μέσα σε μία ημέρα φθάνοντας στα 31,15 δολ. το βαρέλι την Πέμπτη. Διαπραγματεύθηκε στα 30,73 δολ. το βαρέλι στις 11:13' π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα