Τιτάν: Δικαστική απόφαση ακυρώνει τις άδειες στο Lakebelt

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009 12:03

«Την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009, το Περιφερειακό Πρωτοδικείο της Νότιας Φλόριντας των ΗΠΑ εξέδωσε απόφαση, με την οποία ακυρώνει με άμεση ισχύ όλες τις άδειες για εξόρυξη στα λατομεία της περιοχής Lakebelt στo Miami-Dade», αναφέρει η Τιτάν σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, η απόφαση αυτή αφορά εννέα άδειες που είχε χορηγήσει το Σώμα Μηχανικού του Στρατού των ΗΠΑ σε διάφορες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Tarmac America, θυγατρική της Titan America LLC.

Το ίδιο δικαστήριο είχε καταστήσει ανενεργές τις ίδιες άδειες τον Ιούλιο του 2007 και οι εμπλεκόμενες εταιρείες είχαν εφεσιβάλει την εν λόγω απόφαση ενώπιον του Ομοσπονδιακού Εφετείου της Ατλάντα, το οποίο τον Μάιο του 2008 ανέτρεψε την απόφαση αυτή και ανέπεμψε την υπόθεση στο Περιφερειακό Πρωτοδικείο .

«Η Τιτάν θεωρεί ότι η νέα απόφαση είναι και πάλι λανθασμένη και σκοπεύει να την εφεσιβάλει», επισημαίνει η εταιρεία, προσθέτοντας ότι είναι καλά προετοιμασμένη να συνεχίσει την παραγωγή στο Pennsuco και να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών της.

Παράλληλα, το Σώμα Μηχανικού του Στρατού των ΗΠΑ επεξεργάζεται ήδη αίτηση της Τιτάν για μακροχρόνια άδεια λατομικής εξόρυξης στην περιοχή του Lakebelt. Η σχετική απόφαση, συμπεριλαμβανομένης της σχετικής Συμπληρωματικής Έκθεσης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων, αναμένεται εντός του 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα