Προσφορά από Athens Airways για Ολυμπιακή

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009 14:42
UPD:14:45

H προθεσμία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές έληξε την Παρασκευή και ανακοίνωση των ονομάτων των εταιρειών που κατέθεσαν τις προσφορές αναμένεται την Τετάρτη.

Προσφορά από κοινού με την αμερικανική εταιρία charter SkyOne για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές κατέθεσε η Athens Airways, όπως ανακοίνωσε το Reuters.

H προθεσμία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών έληξε την Παρασκευή και ανακοίνωση των ονομάτων των εταιρειών που κατέθεσαν τις προσφορές αναμένεται την Τετάρτη.

Η Athens Airways συστήθηκε πρόσφατα και σχεδιάζει να πραγματοποιεί δρομολόγια εσωτερικού. Παρέλαβε το πρώτο αεροσκάφος της, ένα 49θέσιο Embraer ERJ-145, τον Δεκέμβριο και θα παραλάβει τρία ακόμη τον Μάρτιο.

Η SkyOne εκτελεί δρομολόγια σε Ευρώπη και Ασία με αεροσκάφη τύπου Boeing και VIP jets.

«Σαφής εικόνα δεν μπορεί να υπάρχει μέχρι την Τετάρτη, οπότε θα συνεδριάσει η διϋπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων. Τότε θα έχουμε περισσότερα στοιχεία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής.

Σε ερώτηση αν ενδέχεται να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός στην περίπτωση που είναι χαμηλό το ύψος των προσφορών, σημείωσε πως ανεξάρτητοι αποτιμητές έχουν κάνει σχετική αποτίμηση.

«Δεν γνωρίζω το ύψος της αποτίμησης. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να γίνει υγιής, σωστή αποκρατικοποίηση», συμπλήρωσε.

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία, όταν ανοιχτούν οι φάκελοι των υποψήφιων επενδυτών από νομικούς και οικονομικούς συμβούλους της ελληνικής κυβέρνησης και από τον επίτροπο παρακολούθησης που έχει οριστεί σε συνεννόηση με την Κομισιόν και έτσι εξασφαλίζεται μεγαλύτερος βαθμός διαφάνειας, πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα