«Η κρίση δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι»

Συνάντηση Κ. Καραμανλή με ΓΣΕΕ
Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009 16:20
UPD:16:26

H ΓΣΕΕ ζήτησε να απαγορευθούν οι απολύσεις σε επιχειρήσεις που προσφεύγουν στην κρατική βοήθεια και κυρίως που χρηματοδοτούνται από τις τράπεζες, χρησιμοποιώντας την κρατική ενίσχυση των 28 δισ. ευρώ.

H απειλή των απολύσεων και γενικότερα οι εργασιακές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Στη συνάντηση, η οποία έγινε κατόπιν αιτήματος της Συνομοσπονδίας, συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης.

Μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ ζήτησε να απαγορευθούν οι απολύσεις σε επιχειρήσεις που προσφεύγουν στην κρατική βοήθεια και κυρίως που χρηματοδοτούνται από τις τράπεζες, χρησιμοποιώντας την κρατική ενίσχυση των 28 δισ. ευρώ.

«Η κρίση δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για κανέναν. Η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις που σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα», δήλωσε από την πλευρά της κυβέρνησης η υπουργός Απασχόλησης.

«Τώρα δεν συναντήσαμε πυγμή, αλλά θέληση κατανόησης», δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, σημειώνοτας πάντως, ότι τα μέτρα που λαμβάνονται αποτελούν «ασπιρίνες και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη ασθένεια» της ανεργίας.

Γ. Παναγόπουλος: Τα μέτρα που λαμβάνονται για τους ανέργους είναι ασπιρίνες

Γ. Παναγόπουλος: Τα μέτρα που λαμβάνονται για τους ανέργους είναι ασπιρίνες

Ο γραμματέας της ΓΣΕΕ, Κώστας Πουπάκης, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είδε με ενδιαφέρον τις θέσεις της Συνομοσπονδίας και σημείωσε πως θα γίνει σχετική επεξεργασία και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με την κ. Πετραλιά.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν κινητοποιήσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική της, ενώ ο Γιώργος Πέρρος από το ΠΑΜΕ πρότεινε άμεσες κινητοποιήσεις και συνέχιση του αγώνα.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, αφού επανέλαβε ότι το 2009 θα είναι μια δύσκολη χρονιά -κάνοντας αναφορά στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας σε πολλές χώρες του κόσμου- σημείωσε ότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχουν υπογράψει η ΓΣΕΕ και οι κοινωνικοί εταίροι θα έχει θετικό εισόδημα για τους εργαζόμενους. Στόχος, είπε, είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Γ. Παπαθανασίου: Στόχος μας η διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Γ. Παπαθανασίου: Στόχος μας η διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Στο ίδιο μήκος κύματος, η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά τόνισε ότι στόχος είναι η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και η ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η κρίση δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για κανέναν. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις που σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα