Εντόπισαν ΙΧ με 38 κιλά ηρωίνη στο Τελωνείο Κήπων

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 16:35
AΠΕ

Πλήγμα στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών επέφεραν οι υπάλληλοι του Τελωνείου Κήπων, μετά από διασταύρωση και αξιοποίηση στοιχείων που προήλθαν κατά τον εντοπισμό και την κατάσχεση 57,8 κιλών ηρωίνης την Κυριακή και τη σύλληψη δύο Βουλγάρων υπηκόων.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από υπαλλήλους του Τμήματος Λαθρεμπορίου και Παραποιημένων Εμπορευμάτων του Τελωνείου Κήπων με τη συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών «Spike» της Τελωνειακής Υπηρεσίας σε γερμανικό ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Mitsubishi, με αριθμό κυκλοφορίας LO-EN 344, με οδηγό τον Ιταλό υπήκοο S. Michele βρέθηκαν στα μασπιέ - σασί και σε ειδικά κατασκευασμένη κρύπτη ενσωματωμένη κάτω από το πόρτ παγκάζ του αυτοκινήτου 72 δέματα των 520 γρ. έκαστο περιέχοντα ηρωίνη συνολικού βάρους 38 κιλών.

Ο οδηγός συνελήφθη και διενεργείται εκτεταμένη συμπληρωματική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο συλληφθείς είναι μέλος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς το σημερινό περιστατικό συνέβη δύο μόλις ημέρες μετά την σύλληψη των δύο Βουλγάρων υπηκόων στο ίδιο Τελωνείο την Κυριακή.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας συνεχάρη τον Διευθυντή του Τελωνείου Κήπων για την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των Τελωνειακών Υπαλλήλων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα