AIG Greece: Αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων κατά 15%

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 17:20
UPD:17:39

Παραγωγή ασφαλίστρων 60,1 εκατ. ευρώ (αυξημένη κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007) κατέγραψαν οι εταιρίες της AIG Greece (AIG Ελλάς ΑΕ και National Union Fire Insurance Co of Pittsburgh, PA - εταιρίες μέλη του American International Group, Inc.) κατά το οικονομικό έτος 2008 (που έληξε στις 30 Νοεμβρίου 2008).

Το ποσοστό αύξησης κινήθηκε σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από το αντίστοιχο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς κατά το εξεταζόμενο διάστημα.

Ο δείκτης ζημιών διαμορφώθηκε χαμηλότερα του 50% των καθαρών δεδουλευμένων ασφαλίστρων ενώ ο δείκτης Γενικών Εξόδων, αφαιρουμένων των δικαιωμάτων συμβολαίων, κινήθηκε στο 7,9% των καθαρών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων. Ο Μικτός Δείκτης (Combined Ratio) διαμορφώθηκε στο 76,4%.

Τα AIG Business Solutions κατέγραψαν 23,1% αύξηση παραγωγής, με τους Κλάδους Αστικής Ευθύνης & Διαχείρισης Κρίσεων (Προϊόντα αστικής ευθύνης επιχειρήσεων, ευθύνης και ανάκλησης προϊόντων, περιβαλλοντικής ευθύνης, απαγωγής και λύτρων κ.α.) και Χρηματικών Απωλειών (Προϊόντα ευθύνης στελεχών & διευθυντών, επαγγελματικής ευθύνης κ.α.) να σημειώνουν τα υψηλότερα ποσοστά. Σημαντική υπήρξε η συμβολή της σειράς προϊόντων Smart Business Solutions τα οποία απευθύνονται σε περισσότερες από 400 κατηγορίες επιχειρήσεων και καλύπτουν, με ένα ασφαλιστήριο και σε προσιτό κόστος, το σύνολο των βασικών και ειδικών ασφαλιστικών αναγκών μίας αναπτυσσόμενης επιχείρησης.

Στον τομέα των προσωπικών ασφαλίσεων, τα AIG Personal Solutions παρουσίασαν 8,7% αύξηση παραγωγής. Ακολουθώντας αυστηρές αρχές underwriting, o Κλάδος Αυτοκινήτου συνέχισε την κερδοφόρα ανάπτυξή του πετυχαίνοντας 9% ετήσια αύξηση παραγωγής και ισχυρή κερδοφορία. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η πορεία των προϊόντων ταξιδιωτικής ασφάλισης της AIG Greece, τα οποία παρουσίασαν 52% αύξηση παραγωγής σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007 καθώς και της νέας σειράς προϊόντων για πελάτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας, AIG Symphony.

Κατά τη διάρκεια του 2008, η AIG Greece ενδυνάμωσε περαιτέρω την οργανική της ανάπτυξη, αξιοποιώντας πολλαπλά κανάλια διανομής και αναπτύσσοντας εκτεταμένο δίκτυο 1.400 και πλέον συνεργατών. Παράλληλα, η Εταιρία εστίασε στην αναβάθμιση και ενίσχυση των τμημάτων Αποζημιώσεων, το ύψος των οποίων για το 2008 άγγιξε τα 25 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα