Ενθαρρυντικά νέα

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2009 00:01

Aνοδικές τάσεις επικράτησαν χθες στις αγορές μετοχών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού εν μέσω απροσδόκητα ενθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και δέσμευσης των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο ότι θα ενισχύσουν τις προσπάθειες για στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Στη Wall Street σε μία συνεδρίαση χαμηλών τόνων στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες. Τόσο η Merck όσο και η Schering Plough κατέγραφαν κέρδη άνω του 5%.

Σημαντική άνοδο εμφάνιζε και ο κλάδος των κατασκευαστικών μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για αύξηση των επικείμενων πωλήσεων κατοικιών για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, ενώ σε ανοδική τροχιά παρέμειναν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση και οι μετοχές τεχνολογίας.

Μεικτές ήταν οι τάσεις στο χρηματοοικονομικό κλάδο. Σε θετικό έδαφος αναρριχήθηκαν και οι δείκτες στην Ευρώπη, με τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Την ψυχολογία των επενδυτών τόνωσαν τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα της Vodafone.

Η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε 7%, ενώ οι τίτλοι των Deutsche Telekom, France Telecom και BG Group σημείωσαν άνοδο από 1,8% έως 5,4%. Ο επιμέρους δείκτης DJstoxx telecoms είχε άνοδο 4,4%. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ήταν ο κλάδος με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση. Ο δείκτης FTSEurofirst των 300 blue chip τερμάτισε στις 791,61 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,8%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα