Ανοδος του αργού

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2009 05:46
UPD:05:55

Ανοδικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκε το αργό στη Ν. Υόρκη μετά την ανακοίνωση του προέδρου του ΟΠΕΚ ότι ο Οργανισμός ενδέχεται να μειώσει και άλλο την παραγωγής για να περιορίσει το μέγεθος των αποθεμάτων και οι ασιατικές μετοχές διεύρυναν την άνοδό τους.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Αγκόλα, Χοσέ Μαρία Μποτέλχο ντε Βασκονσέλος, νυν πρόεδρος του Οργανισμού, είπε ότι τα «νέα μέτρα» ενδέχεται να ληφθούν στη συνάντηση του ΟΠΕΚ στις 15 Μαρτίου στη Βιέννη, εάν η τρέχουσα μείωση δεν ωθήσει υψηλότερα τις τιμές. Ο ΟΠΕΚ μείωσε την παραγωγή κατά 1,05 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον μήνα που πέρασε, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ των παραγωγών, των εταιρειών με πετρελαιοειδή και τους αναλυτές.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαρτίου σημείωσε άνοδο έως 35 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 41,13 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 10:38 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης το αργό διαπραγματεύθηκε στα 41,06 δολ. το βαρέλι. Χθες τα συμβόλαια αναρριχήθηκαν 70 σεντς, ποσοστό 1,8%, κλείνοντας στα 40,78 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές του βρίσκονται φέτος 7% και 54% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές για δεύτερη ημέρα καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες της περιφέρειας αύξησαν το μερίδιο αγοράς τους στις ΗΠΑ και οι τιμές των τσιπ μνήμης αυξήθηκαν. Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,8% φθάνοντας στις 82,60 μονάδες στις 10:47 π.μ. στο Τόκιο.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1,6% μετά την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομίας της χώρας, Τίμοθι Γκάιδνερ ότι η κυβέρνηση θα αυξήσεις τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της ύφεησης.

Το μπρεντ για παράδοση Μαρτίου διαπραγματεύθηκε στα 44,39 δολ. το βαρέλι, 31 σεντς υψηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 10:23 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες τα συμβόλαια έκλεισαν με άνοδο 26 σεντς, ποσοστό 0,6%, στα 44,08 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα