Σε αντίθετα ρεύματα

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 00:01

Πορείες αντίθετες ακολούθησαν χθες ευρωπαϊκές και αμερικανικές μετοχές. Στη Wall Street οι δείκτες δέχθηκαν πιέσεις, καθώς τα αποθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και η αυξανόμενη αβεβαιότητα για την τελική μορφή του σχεδίου στήριξης της οικονομίας επισκίασαν την απροσδόκητη βελτίωση της εικόνας του τομέα υπηρεσιών.

Αν και ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq πάλευε έως αργά να ανέβει σε θετικό έδαφος, τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P παρουσίαζαν κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης απώλειες άνω του 1% με τις εταιρείες, που ανακοίνωσαν κατώτερα των προσδοκιών οικονομικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων.

Η Disney είδε τη μετοχή της να υποχωρεί περισσότερο από 8%, μετά την ανακοίνωση για πτώση των κερδών τριμήνου κατά 32%. Από τις αρχές του έτους ο S&P έχει υποχωρήσει περίπου 7,5% εν μέσω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων και μακροοικονομικών στοιχείων. Κατά μέσο όρο οι 264 εταιρείες του δείκτη, που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου, έχουν εμφανίσει πτώση κερδών κατά 36% σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Στη Γηραιά Ήπειρο οι μετοχές παρουσίασαν χθες αξιόλογα κέρδη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,5% και τερμάτισε στις 811,44 μονάδες. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα