Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Lenovo

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 10:12
UPD:10:14
EPA/YM YIK

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της Lenovo Group Μπιλ Αμέλιο, μετά τις ζημίες που ανακοίνωσε η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο – τις δεύτερες από τότε που εξαγόρασε τη μονάδα PC της IBM, το 2005.

Ο 51χρονος Αμέλιο, ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι της Lenovo από το Δεκέμβριο του 2005, αντικαταστάθηκε από τον πρόεδρο Γιανγκ Γιουανκίνγκ, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση. Καθήκοντα προέδρου του δ.σ. ανέλαβε ο Λιου Τσουάντζι, ενώ στη θέση του προέδρου της εταιρείας τοποθετήθηκε ο Ρόρι Ριντ.

Η αποχώρηση του Αμέλιο σηματοδοτεί την επιστροφή της διαχείρισης της εταιρείας σε κινεζικά χέρια καθώς και την επικέντρωσή της στην εγχώρια αγορά.

Η Lenovo ανακοίνωσε σήμερα καθαρές ζημίες 96,7 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, έναντι κερδών 172 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Οι ζημίες της ήταν τριπλάσιες σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ κατά 0,7% στα 1,49 δολάρια Χονγκ Κονγκ, ενώ από τις αρχές του έτους έχουν καταγράψει απώλειες 29%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα