Ενδιαφέρον ΜIG για Ολυμπιακή

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 12:06
UPD:18:36

Eνδιαφέρον για την Ολυμπιακή εκδήλωσε σήμερα η Marfin Investment Group (MIG) ανταποκρινόμενη στην έκκληση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.

Σε καινούρια φάση εισέρχεται η διαδικασία αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής με την πρόταση προς ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, η MIG προτίθεται να παραχωρήσει οικειοθελώς στο Ελληνικό Δημόσιο τη δυνατότητα επανακρατικοποίησης της Ολυμπιακής σε χρονικό διάστημα μέχρι και τρεις μήνες μετά τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.

Δήλωση Κ. Χατζηδάκη

Σε καινούρια φάση εισέρχεται η διαδικασία αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής με την πρόταση προς ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Η πρόταση της MIG και όποιες άλλες ενδεχομένως υποβληθούν θα εξεταστούν με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή, πρόσθεσε.

Κ. Χατζηδάκης: Oι προτάσεις για την Ο.Α. θα εξεταστούν με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή

Κ. Χατζηδάκης: Oι προτάσεις για την Ο.Α. θα εξεταστούν με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή

Στη δήλωση του κ. Χατζηδάκη παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον της MIG για την Ολυμπιακή. Σε ερώτηση για τους λόγους που μετακινήθηκε σε άλλο υπουργείο ο κ. Χατζηδάκης, ο κ. Αντώναρος δήλωσε πως η σύνθεση της κυβέρνησης αποτελεί αποκλειστική προνομία του πρωθυπουργού.

Σε ερώτηση αν ισχύει η δήλωση του πρωθυπουργού ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία ή θα ιδιωτικοποιηθεί ή θα κλείσει, απάντησε πως ισχύει όλη η ανακοίνωση της Επιτροπής μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. «Όλα τα στοιχεία περιλαμβάνονται εκεί μέσα», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση της MIG

«Στη σημερινή κρίσιμη για την πατρίδα μας οικονομική συγκυρία η συνέχεια της λειτουργίας της Ολυμπιακής είναι αποφασιστικής σημασίας για τον τουρισμό, την απασχόληση, την ψυχολογία όλων μας και το κύρος της Ελλάδας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Η Ολυμπιακή είναι ένα κομμάτι τις ιστορίας μας και της ζωής μας και θέλουμε να υπάρχει και να μας ξανακάνει υπερήφανους.

Γι' αυτούς τους λόγους η MIG αποφάσισε σήμερα να ανταποκριθεί στην έκκληση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και είναι έτοιμη να προσέλθει σε απευθείας διαπραγματεύσεις ώστε η Ολυμπιακή να συνεχίσει να λειτουργεί στα πλαίσια της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Εφόσον οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε συμφωνία προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε οικειοθελώς στο Ελληνικό Δημόσιο τη δυνατότητα επανακρατικοποίησης της Ολυμπιακής σε χρονικό διάστημα μέχρι και τρεις μήνες μετά τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.

Η σημερινή μας απόφαση ελπίζουμε να αντιμετωπισθεί σε αντιστοιχία με τις πραγματικές μας προθέσεις και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες. Είμαστε έτοιμοι και να συμπράξουμε στην διαδικασία αυτή, με οποιοδήποτε άλλο υγιή επιχειρηματικό ή επενδυτικό όμιλο επιθυμεί, αλλά και να αποσυρθούμε, εάν κάποιος άλλος Έλληνας σοβαρός ενδιαφερόμενος εξασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος και δεν επιθυμεί τη δική μας συμμετοχή.

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων την τελική απόφαση για την απόκτηση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG, σταθμίζοντας μεταξύ άλλων και την επίτευξη ή μη της επιθυμητής διακομματικής συναίνεσης, αλλά και την κοινωνική αποδοχή για τις εξελίξεις αυτές στον εθνικό μας αερομεταφορέα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα