ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιμένει στο ρόλο του «πλασιέ» για την ΟΑ

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 12:42

Έντονα επικριτικός απέναντι στην απόφαση της ΔΕΑ να απευθύνει πρόταση σε επιχειρηματικούς ομίλους ελληνικών συμφερόντων για την εξαγορά της Ολυμπιακής, εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιμένει στον «καταστροφικό ρόλο του “πλασιέ” για το ξεπούλημα της Ολυμπιακής».

Την καλεί δεν «αντί να απευθύνει εκκλήσεις σε εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα να αναλάβουν το ρόλο του αυτόκλητου “σωτήρα” της Ολυμπιακής», να αποσύρει τον Ν. 3717/2008, «να σταματήσει τις απολύσεις προσωπικού και να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση της Ολυμπιακής ως δημόσιας εταιρείας με ένα σχέδιο για τη στήριξη και ανάπτυξή της».

«Το ομολογημένο τώρα ναυάγιο της, έτσι κι αλλιώς απαράδεκτης, ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής έρχεται να επιβεβαιώσει ότι για άλλη μια φορά η Ολυμπιακή χρησιμοποιήθηκε ως “πειραματόζωο” σε μια επιχείρηση που ως αντικειμενικό στόχο έχει τις μαζικές απολύσεις του προσωπικού της, την απόλυτη απαξίωση του εθνικού μας αερομεταφορέα και τελικά τη δραματική συρρίκνωση και κλείσιμό του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Συμπληρώνει τέλος, πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε στη Βουλή ότι «η απόπειρα ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής ισοδυναμούσε με εθνικό έγκλημα και ότι θα οδηγούσε τον εθνικό αερομεταφορέα σε νέα μοιραία αδιέξοδα, εισπράτταμε από τον κ. Κ. Χατζηδάκη ειρωνείες και περισσή αλαζονεία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα