Χονγκ Κονγκ: Αύξηση της πώλησης πολυτελών κατοικιών

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009 07:54

Στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών αναρριχήθηκαν τον Ιανουάριο οι πωλήσεις πολυτελών κατοικιών στο Χονγκ Κονγκ, καταδεικνύοντας ότι οι τιμές μάλλον σταθεροποιήθηκαν, σύμφωνα με την έκθεση της Centaline Property Agency Ltd., καθώς οι αγοραστές ψάχνουν για ευκαιρίες.

Οι πωλήσεις ακινήτων αυξήθηκαν 31% από τον Δεκέμβριο και η αξία των συμφωνιών αυξήθηκε 9% στα 2,7 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (348 εκατ. δολ. ΗΠΑ), φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο, ανακοίνωσε χθες η μεσιτική εταιρεία. Οι πολυτελείς κατοικίες κοστίζουν περισσότερα από 10 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Η έλλειψη προσφορών και οι χαμηλότερες τιμές τόνωσαν τις πωλήσεις των πολυτελών κατοικιών εν μέσω του περιορισμού της προοπτικής για τα ακίνητα της πόλης καθώς η ύφεση βλάπτει την εμπιστοσύνη. Οι τιμές των πολυτελών κατοικιών μειώθηκαν 19% το τέταρτο τρίμηνο από το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινό σχόλιο αναλυτή της Jones Lang Lasalle.

Τον Ιανουάριο έγιναν συνολικά 144 πωλήσεις, σύμφωνα με την έκθεση της Centaline. Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τις νέες κατοικίες που ολοκληρώθηκαν τον περασμένο μήνα.

Ο Ιανουάριος ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο οι πωλήσεις έτοιμων πολυτελών κατοικιών αυξήθηκαν.

Συνολικά οι πωλήσεις κατοικιών στο Χονγκ Κονγκ τον Ιανουάριο σημείωσαν άνοδο 3,6% από τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα η Land Registry. Ο αριθμός των κατοικιών που πουλήθηκαν τον μήνα που πέρασε ανήλθε σε 4.875 κατοικίες, 67% λιγότερες από το προηγούμενο έτος. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν τις νέες κατοικίες αλλά και αυτές που έχουν κατοικηθεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα