Ζημίες 127 εκατ. στερλινών για τη British Airways

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009 10:25
UPD:10:44
EPA/ANDY RAIN

Καθαρές ζημίες 127 εκατ. στερλινών (186 εκατ. δολ.), ή 12 πενών ανά μετοχή, εμφάνισε η British Airways στο πρώτο εννεάμηνο, καθώς η παγκόσμια ύφεση έπληξε τη ζήτηση για ταξίδια ενώ η αδύναμη στερλίνα ώθησε προς τα πάνω τις δαπάνες για καύσιμα και άλλες αγορές σε δολάρια.

Ένα χρόνο νωρίτερα, ο τρίτος μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Ευρώπη είχε εμφανίσει κέρδη 642 εκατ. στερλινών ή 54,9 πενών. Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 6,2% στα 7,05 δισ. στερλίνες.

Η επιβατική κίνηση της British Airways έχει μειωθεί για 11 συνεχόμενους μήνες, ενώ τον Ιανουάριο υποχώρησε κατά 1,3%, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της. Τα ταξίδια με τις θέσεις πρώτης κατηγορίας και business μειώθηκαν κατά 14%, ενώ η μεταφορά εμπορευμάτων μειώθηκε κατά 17%.

«Τα αποτελέσματα αυτά δέχθηκαν πλήγμα από την περαιτέρω οικονομική αδυναμία και την εξασθένηση της στερλίνας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού αερομεταφορέα Γουίλι Γουόλς. «Συνεχίζουμε να ελέγχουμε κάθε τομέα των δραστηριοτήτων μας προκειμένου να συγκρατούμε τις δαπάνες», πρόσθεσε.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά 8,5% στις 26 Ιανουαρίου, όταν η ΒΑ προέβλεψε πως θα εμφανίσει λειτουργικές ζημίες περίπου 150 εκατ. στερλινών στην οικονομική χρήση που λήγει το Μάρτιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα