Ιαπωνία: Μείωση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 05:57
UPD:06:04

Μειώθηκαν οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία για τρίτο μήνα τον Δεκέμβριο καθώς οι εταιρείες ματαίωσαν τα σχέδια για επενδύσεις εν μέσω της κατάρρευσης των εξαγωγών και του περιορισμού των κερδών.

Οι παραγγελίες μειώθηκαν 1,7% από τον Νοέμβριο, όταν είχαν υποχωρήσει 16,2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση από την έναρξη υπολογισμού των στοιχείων το 1987, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης στο Τόκιο. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν μείωση 8,6%. Οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού δείχνουν τις δαπάνες τους επόμενους τρεις με έξι μήνες.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 91,69 ανά δολάριο στις 11:04 π.μ. στο Τόκιο από 92,13 που ήταν πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων.

Το εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε 92% τον Δεκέμβριο καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας της χώρας. Οι εξαγωγές μειώθηκαν 35% - επίπεδα ρεκόρ – προκαλώντας τη μείωση του εμπορικού πλεονάσματος για δέκατο μήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο δανεισμός αυξήθηκε 4% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Οι παραγγελίες μειώθηκαν 16,7% το τέταρτο τρίμηνο, πτώση ρεκόρ. Οι εταιρείες που ερωτήθηκαν από την κυβέρνηση είπαν ότι περιμένουν αύξηση 4,1% των παραγγελιών το τρίμηνο που λήγει στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα μ τις προβλέψεις.

Τον περασμένο μήνα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είπε ότι η οικονομία της Ιαπωνίας θα συρρικνωθεί 2,6% φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα