Κάμψη βιομηχανικής παραγωγής κατά 8,7% το Δεκέμβριο

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 12:24
UPD:12:28

Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσίασε μείωση, κατά 7,6%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην μείωση της παραγωγής και διανομής φυσικού αερίου.

Πτώση 8,7% εμφάνισε το Δεκέμβριο του 2008 ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2007, έναντι αυξήσεως 1,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2008, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2007, παρουσίασε μείωση κατά 3,7%, έναντι αυξήσεως 2,2%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2007 προς το 2006.

Η μείωση κατά 8,7% του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής το μήνα

Δεκέμβριο 2008, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δεκεμβρίου 2007, προήλθε από τις παρακάτω αντίστοιχες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, ως εξής:

• Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων παρουσίασε μείωση, κατά 9,3%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην μείωση της παραγωγής εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη.

• Ο Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών παρουσίασε μείωση, κατά 9,0%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην μείωση της παραγωγής των κλωστοϋφαντουργικών υλών και των μη μεταλλικών ορυκτών.

• Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσίασε μείωση, κατά 7,6%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην μείωση της παραγωγής και διανομής φυσικού αερίου.

Η εξέλιξη του Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός

εκεμβρίου 2008, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δεκεμβρίου 2007, κατά Κύριες Ομάδες Βιομηχανικών Κλάδων, έχει ως εξής:

• Ο Δείκτης Παραγωγής Ενέργειας παρουσίασε μείωση κατά 4,9%.

• Ο Δείκτης Παραγωγής Ενδιάμεσων Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 12,7%.

• Ο Δείκτης Παραγωγής Κεφαλαιουχικών Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 15,4%.

• Ο Δείκτης Παραγωγής διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 12,6%.

• Ο δείκτης Παραγωγής μη διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 6,8%.

Ανάλυση μέσων μεταβολών δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής.

Η μείωση κατά 3,7% του μέσου δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2008, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο

είκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2007, προήλθε από τις παρακάτω αντίστοιχες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, ως εξής:

• Ο μέσος δείκτης Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων παρουσίασε μείωση κατά 4,3%.

• Ο μέσος δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών παρουσίασε μείωση κατά 4,2%.

• Ο μέσος δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσίασε μείωση κατά 1,4%.

Πηγή: Eθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα