Πάνω από τα 40 δολ. η τιμή του αργού

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 12:24
UPD:13:05

Πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου, καθώς οι προσδοκίες για το νέο σχέδιο ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας εξισορροπούν τις ενδείξεις για μείωση της ζήτησης και την πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Οι εξαγγελίες του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) ότι θα μειώσει εκ νέου την παραγωγή του, εάν χρειαστεί, στη συνεδρίαση του Μαρτίου, τα βίαια επεισόδια στη Νιγηρία και η νέα ένταση Ιράν – Δύσης προσέφερε κάποιο στήριγμα στην άνοδο των τιμών.

Στις 12:02 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου διαμορφωνόταν στα 40,40 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 23 σεντς.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent ενισχυόταν κατά 22 σεντς στα 46,43 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με αναλυτή της Bache Commodities στο Λονδίνο, και τα δύο προθεσμιακά συμβόλαια πετρελαίου διαπραγματεύονται εντός καλά εδραιωμένων ορίων.

Την Παρασκευή, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» σημείωσαν πτώση, μετά την είδηση για μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, τον περασμένο μήνα. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειες που κατεγράφησαν από το Δεκέμβριο του 1974.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα