Μήνυμα ΥΠΑΝ για αδικαιολόγητες αυξήσεις τιμών

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 15:29
UPD:15:44

Επίδειξη της «μεγαλύτερης δυνατής κοινωνικής ευθύνης» στο θέμα των τιμών ζήτησε από τους φορείς της αγοράς ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, διαμηνύοντας πως η ηγεσία του υπουργείου «δεν θα χαριστεί σε κανέναν».

Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τόνισε πως το υπουργείο είναι δίπλα στους εμπόρους, πρόσθεσε όμως ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους». «Θέλουμε, ειδικά σ’ αυτήν τη χρονιά, την ιδιαιτέρα ευαίσθητη, το 2009, να υπάρχει μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευθύνη. Δεν πρέπει να πυροδοτούμε την ακρίβεια, πολύ περισσότερο που η πορεία των πραγμάτων σε όλη τη Ευρώπη δείχνει προς την αντίθετη κατεύθυνση» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως «η πολιτεία με κανένα τρόπο δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Κ. Χατζηδάκης: Δεν πρέπει να πυροδοτούμε την ακρίβεια

Κ. Χατζηδάκης: Δεν πρέπει να πυροδοτούμε την ακρίβεια

Αναφερόμενος στους κοστολογικούς ελέγχους του υπουργείου, γνωστοποίησε πως σήμερα θα δημοσιευθούν αναλυτικοί κατάλογοι με μειώσεις τιμών, κάποιες αυξήσεις τιμών -αλλά στο πλαίσιο συγκεκριμένων ορίων-, ανακλήσεις τιμών. Μεταξύ αυτών, όπως ανέφερε, υπάρχει ονομαστική αναφορά και σε συγκεκριμένη μεγάλη εταιρεία η οποία θέλει να κάνει αυξήσεις σε προϊόντα της, που για το υπουργείο δεν είναι δικαιολογημένες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δημήτρης Αρμενάκης, ανέφερε πως οι έμποροι αποδέχονται την κοινωνική ευθύνη στο θέμα των τιμών, ενώ επισήμανε πως η Συνομοσπονδία έθεσε στον κ. Χατζηδάκη, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της εξάπλωσης των υπερκέντρων σε όλη την ελληνική επικράτεια και ζήτησε την εφαρμογή ενός νέου θεσμικού πλαισίου, που θα βάζει όρια σε αυτήν τη συγκέντρωση.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ, ο κ. Αρμενάκης σημείωσε πως ο υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε το προεδρείο της ΕΣΕΕ ότι το αίτημα ένταξης επιχειρήσεων σε αυτό με χρήσεις συμψηφιστικά κερδοφόρες θα συζητηθεί όταν θα έρθει η ώρα της αναθεώρησης των όρων του ΤΕΜΠΜΕ.

Τέλος, τόνισε πως η προσπάθεια του εμπορίου και ειδικά των μικρών ελληνικών, των μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων, είναι η θωράκιση των θέσεων απασχόλησης. «Για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε κάνει ήδη προτάσεις στο Υπουργείο Απασχόλησης, θα τις συζητήσουμε και στην αυριανή μας συνάντηση με την κυρία Υπουργό και είναι στο γενικό πνεύμα ενίσχυσης της απασχόλησης κι όχι μόνο, επιδότησης, της ανεργίας» συμπλήρωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα