Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 06:25

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μεταλλουργιών και κατανάλωσης μετά την δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα ότι οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με «ολοκληρωτική κρίση». Οι εταιρείες κοινής ωφελείας κινήθηκαν ανοδικά καθώς το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. σημείωσαν απώλειες 0,4% στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της Tohoku Electric Power Co. σημείωσαν άνοδο 1,2% στο Τόκιο, ωθώντας υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών κοινής ωφελείας εν μέσω εικασιών ότι το κόστος των καυσίμων θα μειωθεί. Οι μετοχές της Nissan Motor Co. της τρίτης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ, αναρριχήθηκαν 7,3% μετά την ανακοίνωσή της ότι θα μειώσει τις θέσεις εργασίας κατά 20.000.

Περίπου πέντε μετοχές σημείωναν άνοδο σε κάθε τέσσερις που σημείωναν πτώση στον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific Index, ο οποίος σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 83,29 μονάδες στις 12:08 μ.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 7% φέτος διευρύνοντας τις απώλειες ρεκόρ 43% του 2008, καθώς οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου εισήλθαν σε ύφεση.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 7.984,54 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 0,9% και στην Κίνα ο Shanghai Composite Index σημείωσε άνοδο 0,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα