ΕΤΕ: Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 12:16
UPD:12:18

Περίπου 9.500 αιτήματα χρηματοδότησης (συνολικών κεφαλαίων άνω του 1 δισ. €) έχει ήδη παραλάβει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος – η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) – μέσω του δικτύου των καταστημάτων της, ενώ οι ρυθμοί παραλαβής αιτημάτων είναι περίπου 350 – 400 την ημέρα.

Όπως επισημαίνει η ΕΤΕ σε ανακοίνωσή της, πάνω από 2.000 αιτήματα έχουν ήδη εγκριθεί με συνολικά ποσά χρηματοδότησης 160 εκ. €, που εκταμιεύονται σταδιακά προς τους δικαιούχους του προγράμματος. Οι εκταμιεύσεις της τράπεζας εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου θα ξεπεράσουν τα 500 εκ. €.

«Η Εθνική Τράπεζα υλοποιεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της προς τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας για ουσιαστική στήριξη μέσα από τη διατήρηση υψηλών ρυθμών χρηματοδότησής τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΤΕ.

Εκτός από το ΤΕΜΠΜΕ και τις άλλες συνήθεις χρηματοδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η Εθνική έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή ειδικό πρόγραμμα αύξησης των ορίων χρηματοδότησης έως και 25% για επιχειρήσεις – πελάτες της, όπως και νέο πρόγραμμα συνολικού ύψους 100 εκ. € για τη χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων.

«Και για τα δύο αυτά προγράμματα εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις», αναφέρει η τράπεζα.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΕΤΕ έχει πρόσφατα προβεί σε δύο διαδοχικές μειώσεις από 0,50% του βασικού της επιτοκίου για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα