Στην ΕΝ.Α. η Κρητών Αρτος ΑΕΒΕ

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 12:38

Με άρωμα… Κρήτης, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την εισαγωγή της Κρητών Αρτος ΑΕΒΕ στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο κύριος Σπύρος Ι. Καπράλος, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών καλωσόρισε τη νέα εταιρεία στο Χ.Α., τονίζοντας ότι στόχος της ΕΝ.Α. είναι να προσελκύσει νέες, δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρίες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν κεφάλαια, που θα τους επιτρέψουν να επενδύσουν στην μελλοντική τους ανάπτυξη.

«Η Κρητών Αρτος ΑΕΒΕ είναι η 10η κατά σειρά εταιρεία, που ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και αυτό πλέον μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στη δημιουργία σχετικού χρηματιστηριακού δείκτη για τις εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτήν», δήλωσε ο κ. Καπράλος.

«Με τον τρόπο αυτό, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ενισχύσουμε περαιτέρω τη συγκεκριμένη αγορά και οι εταιρείες της ΕΝ.Α. θα εδραιωθούν περισσότερο στη συνείδηση των επενδυτών, καθώς θα έχουν μεγαλύτερη προβολή. Σε μια δύσκολη Χρηματιστηριακή συγκυρία σε διάστημα μόλις ενός χρόνου, 10 δυναμικές εταιρείες επέλεξαν την εισαγωγή τους στην ΕΝ.Α. Είμαι βέβαιος ότι πολλές άλλες θα ακολουθήσουν».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρητών Αρτος, κ. Εμμανουήλ Δαμιανάκης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Καπράλο και τη Merit AXEΠΕΥ που ήταν ο Σύμβουλος Εισαγωγής, είπε ότι: «Η εισαγωγή της εταιρείας μας στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας με μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτητα».

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με καταβολή μετρητών, που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 7 έως 20 Ιανουαρίου 2009, με την έκδοση 430.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,50 και τιμής διάθεσης €1,04 και αντλήθηκαν κεφάλαια ύψους €447.200.

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η διασπορά των μετοχών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε ποσοστό 10,95% επί του συνολικού αριθμών μετοχών, δηλαδή 465.200 μετοχές κατανεμημένες σε 98 πρόσωπα.

Με βάση την τιμή εισαγωγής, η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας κατά την έναρξη διαπραγμάτευσης, ανέρχεται σε €4.420.000.

Σύμβουλος Εισαγωγής της ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ ήταν η MERIT ΑΧΕΠΕΥ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα