Προς τα 41 δολ. η τιμή του αργού

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 15:54

Προς τα 41 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται οι τιμές του «μαύρου χρυσού», εν μέσω προσδοκιών ότι η έγκριση του σχεδίου τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 800 δισ. δολαρίων, θα ενισχύσει τη ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά, η αβεβαιότητα για τον χρόνο ανακοίνωσης και τις λεπτομέρειες του σχεδίου καθιστούν επιφυλακτικούς του επενδυτές, περιορίζοντας τα κέρδη στις αγορές πετρελαίου.

Στις 15:01 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου ενισχυόταν κατά 1,36 δολάρια στα 40,92 δολάρια το βαρέλι. Τη Δευτέρα, έκλεισε στα 39,56 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 61 σεντς.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 47,69 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένη κατά 1,67 δολάρια.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει, στις 18:00 (ώρα Ελλάδος), τις λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης των τραπεζών, ενώ λίγο αργότερα θα το καταθέσει προς ψήφιση στη Γερουσία. Η έγκρισή του εκτιμάται, πάντως, πως δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα