Ομιλία Γ. Παπαθανασίου στο Λονδίνο για την οικονομία

Αναμένεται διάψευση στις φημολογίες για χρεοκοπία της Ελλάδας
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 10:02
UPD:10:05

Ομιλία για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές, περιλαμβάνει η ατζέντα του υπουργού Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου, για τη σημερινή μονοήμερη επίσκεψή του στο Λονδίνο, η οποία διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Κατά την επίσκεψή του, σήμερα, στη μεγαλύτερη αγορά ομολόγων του κόσμου, το Λονδίνο, ο υπουργός Οικονομίας θα έχει επαφές με μεγάλες τράπεζες που έχουν την έδρα τους στη Μεγάλη Βρετανία, με δύο προφανείς στόχους.

Ο πρώτος είναι να διαψεύσει κατηγορηματικά και με επιχειρήματα τη φημολογία που αναπτύχθηκε τον τελευταίο καιρό και από μερίδα του βρετανικού Τύπου, ότι η χώρα μας οδηγείται σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Ο δεύτερος είναι να παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το δύσκολο 2009. Ειδικότερα, θα αναφερθεί στο γεγονός ότι, παρά την ύφεση των μεγάλων της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, αν και μικρότερο από τα προηγούμενα χρόνια. Θα αναφερθεί επίσης στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν σε τουρισμό, ενέργεια, κατασκευές (ειδικά μέσω ΣΔΙΤ), καθώς επίσης και στη στρατηγική θέση της χώρας μας, ως κέντρου για οικονομική δραστηριότητα όλης της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Βασικό μέλημα του υπουργού θα είναι οι επαφές με τράπεζες που είναι βασικοί διαπραγματευτές στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ) και οι οποίοι διαπραγματεύονται να ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.

Αποκρατικοποιήσεις

Αντικείμενο των συναντήσεων του υπουργού θα είναι και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που αναμένεται να εκτυλιχθεί φέτος και από το οποίο αναμένονται έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ.

ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα