Αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 10:31
UPD:10:37

Με αρνητικό πρόσημο άνοιξαν σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Wall Street, εν μέσω απογοήτευσης για το σχέδιο ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση Ομπάμα.

Ειδικότερα, οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα απογοητευμένοι από την έλλειψη λεπτομερειών στο σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης όσον αφορά στην απομάκρυνση των «τοξικών» στοιχείων ενεργητικού από το χρηματοοικονομικό σύστημα.

«Καταλήξαμε σε αυτό το μαζικό “πακέτο”, το οποίο κανείς δεν καταλαβαίνει και που προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές», τονίζει ο Ντέιβιντ Μπουίκ της Cantor Index, στο Λονδίνο.

Στις 10:05 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 1% στις 797,90 μονάδες. Χθες, κατέγραψε απώλειες 2,9%.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων ο κλάδος των τραπεζών. Η μετοχή της Credit Suisse, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ζημίες 5,2 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, υποχωρούσε νωρίτερα κατά 6,4%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωνε οριακή πτώση 0,04%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρούσαν κατά 0,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα