ΔΕΗ: Σημαντικές επενδύσεις προβλέπει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο

Δηλώσεις Αθανασόπουλου σε ημερίδα του ΕΒΕΑ
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 15:17
UPD:15:20

Σημαντικές επενδύσεις για την αντικατάσταση παλαιών μονάδων, τον εκσυγχρονισμό των δικτύων μεταφοράς και την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με στόχο να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης, προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ για την περίοδο 2009-2014.

«Το πρόγραμμα προβλέπει την δημιουργία νέων μονάδων σε αντικατάσταση παλαιών, ρυπογόνων και αντιοικονομικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», τόνισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Τάκης Αθανασόπουλος, σε ομιλία του σε ημερίδα του ΕΒΕΑ για την ενέργεια.

«Κύριος άξονας δράσης του επιχειρησιακού σχεδίου», ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος, «είναι η υλοποίηση ενός μοναδικού και φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος, απολύτως απαραίτητου για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης».

Όπως επισήμανε, έχουν ήδη δρομολογηθεί δράσεις για την άντληση των απαραίτητων κεφαλαίων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, το οποίο ενσωματώνει προβλέψεις για τιμή του Brent στα 55 δολάρια το βαρέλι και ισοτιμία δολαρίου-ευρώ στο 1,25.

Αργά χθες, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι οι επενδύσεις το 2009 αναμένεται να φτάσουν στα 1,25 δισ. ευρώ φέτος καθώς και ότι σχεδιάζει να δαπανήσει 2,097 δισ. ευρώ για την αγορά καυσίμων, φυσικού αερίου και ενέργειας http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/11/1627939.htm .

Αναλυτές είδαν θετικά τις προβλέψεις της εταιρείας για το 2009, εκτιμώντας ότι ενισχύουν την θέση τους για σημαντική ανάκαμψη των κερδών φέτος, χάρη στην υποχώρηση του κόστους για καύσιμα και αγορά ενέργειας.

Η μετοχή της ΔΕΗ σημείωνε άνοδο 2,31% στα 13,30 ευρώ, έναντι απωλειών 1,61% για τον γενικό δείκτη.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα