Σταθεροποιητική τάση

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 00:01

Με συνεχείς εναλλαγές προσήμου και το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους τίτλους των τραπεζικών μετοχών κύλησε η χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street. Οι επενδυτές αναζήτησαν αγοραστικές ευκαιρίες μεταξύ των τίτλων, που την προηγούμενη ημέρα είχαν δεχθεί σφυροκόπημα.

Ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών KBW Bank Index είχε κέρδη άνω του 5%, καλύπτοντας έτσι μέρος των απωλειών της τάξης του 14%, που παρουσίασε στη συνεδρίαση της Τρίτης. Εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 38% κατέγραφε η μετοχή της ασφαλιστικής XL Capital, η οποία χθες ανακοίνωσε μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας. Στον αντίποδα πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Η Research in Motion, που απογοήτευσε με τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα τριμήνου, υποχωρούσε περισσότερο από 15%.

Στην Ευρώπη, με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι δείκτες των μεγάλων κεφαλαιαγορών. Ωστόσο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 τερμάτισε στις 803,37 μονάδες με ελαφρές απώλειες της τάξης του 0,3%. Πιέσεις στο δείκτη άσκησαν οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου. Ανοδικά κινήθηκε αντιθέτως ο κλάδος των μετάλλων, με την ArcelorMittal να ενισχύεται 1,1%. Στους κερδισμένους της χθεσινής συνεδρίασης ήταν και η Siemens. Η μετοχή της ενισχύθηκε 2,2%, καθώς η Deutsche Bank αναθεώρησε τη σύστασή της σε «αγορά» (buy).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα