EDF: Κάμψη 39% στα κέρδη του 2008

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 08:55
UPD:09:41

Mείωση 39% των καθαρών της κερδών εμφάνισε το 2008 η Electricite de France SA, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πυρηνικών αντιδραστήρων, εξ αιτίας του κόστους που σχετίζεται με τους δείκτες ενεργείας και τη χαμηλότερη βιομηχανική ζήτηση εν μέσω της οικονομικής συρρίκνωσης.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 3,4 δισ. ευρώ (4,4 δισ. δολ.) από 5,6 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια του 58% της πυρηνικής ενεργείας της Γαλλίας σε ανακοίνωσή της. Κατά μέσον όρο, οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι τα κέρδη της EDF θα ήταν 3,7 δισ. ευρώ.

Η Electricite de France, που προμηθεύει με ενέργεια 25 εκατ. νοικοκυριά στη χώρα, έχει πει ότι θα αυξήσει το κόστος καυσίμου και εξοπλισμού καθώς οι επιδιορθώσεις σε κάποιες από τις μονάδες ενεργείας θα μειώσουν την αύξηση των λειτουργικών κερδών της προηγούμενης χρήσης. Η εταιρεία σχεδιάζει την επέκτασή της στον τομέα της ενέργειας στην Κίνα, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ και ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Pierre Gadonneix, θέλει έως το 2020 να λειτουργούν 10 αντιδραστήρες τελευταίες τεχνολογίας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η EDF απέκτησε το ήμισυ των δραστηριοτήτων πυρηνικών αντιδραστήρων της Constellation Energy Group Inc. αντί ποσού 4,5 δισ. δολ. και εξαγόρασε την British Energy Group προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο οκτώ πυρηνικών μονάδων με δυνητική κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα