Ολυμπιακή: Eνδιαφέρον από κυοφορούμενο νέο επιχειρηματικό σχήμα

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 09:40

Κινητικότητα στον επιχειρηματικό κόσμο για την Ολυμπιακή Αεροπορία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, με τον όμιλο Λάτση να φέρεται ότι έχει προχωρήσει ήδη σε πρώτες διερευνητικές επαφές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την περασμένη Δευτέρα, μια ημέρα πριν αρχίσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τη Marfin Investment Group, το μοναδικό όμιλο που είχε ανταποκριθεί στην έκκληση της κυβέρνησης για τον εθνικό αερομεταφορέα μέχρι χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Νίκος Νανόπουλος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, κ. Νίκος Καραμούζης, επισκέφθηκαν τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Η ηγεσία της τράπεζας ωστόσο, ερωτηθείσα ούτε διέψευσε αλλά ούτε επιβεβαίωσε πως το θέμα της συζήτησης ήταν η Ολυμπιακή.

Μάλιστα, στην κυοφορία νέου σχήματος για την εξαγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης ο νέος υπουργός Μεταφορών. «Εμφανίζεται κινητικότητα, αλλά ακόμη δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί κάτι» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, σπεύδοντας παράλληλα να διευκρινίσει ότι το όποιο ενδιαφέρον υπάρχει θα πρέπει να εκδηλωθεί άμεσα καθώς η διαδικασία προχωρά.

Επανέλαβε επίσης ότι η νέα προσπάθεια αποκρατικοποίησης είναι ανοιχτή και ότι ο τρόπος που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις είναι απολύτως συμβατός με την Ε.Ε. Ο υπουργός Μεταφορών γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα έχει ήδη υποβάλει αίτημα στην Κομισιόν για παράταση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης και αναμένεται η απάντηση.

Εφόσον το νέο σχήμα καταθέσει δημόσιο ενδιαφέρον, θεωρείται πιθανό ότι θα συμπεριλαμβάνει εταιρείες που συμμετείχαν στον προηγούμενο διαγωνισμό, δεδομένου ότι η Swissport (συμφερόντων του ομίλου) η οποία εξεδήλωσε ενδιαφέρον τόσο για τις υπηρεσίες Handling όσο και για την Τεχνική Βάση δραστηριοποιείται, ήδη στο χώρο.

«Σφιχτό» χρονοδιάγραμμα

Πάντως, η εμφάνιση και άλλων υποψήφιων επενδυτών για την Ολυμπιακή, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ενδέχεται αντί να διευκολύνει την κυβερνητική προσπάθεια ιδιωτικοποίησης να περιπλέξει την κατάσταση, δεδομένου του «σφιχτού» χρονοδιαγράμματος.

Τέλος σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους της Ο.Α., όπως υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί εθελούσιας εξόδου και μετατάξεων θα εφαρμοστεί.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα