Σήμερα η συνάντηση Σ. Χατζηγάκη με αγρότες

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 11:14

Εντεκα μέρες μετά τον «προληπτικό ψεκασμό με δακρυγόνα» των αγροτών της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά και την πρόωρη αναχώρηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για Βρυξέλλες, πραγματοποιείται τελικά σήμερα η συνάντηση του Σωτήρη Χατζηγάκη με εκπροσώπους των αγροτών της Κρήτης και τους βουλευτές και εκπροσώπους της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηγάκης, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινά ο λεγόμενος εθνικός διάλογος για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας, με την πραγματοποίηση σύσκεψης στα Καμένα Βούρλα με εκπροσώπους των αγροτών της Στερεάς Ελλάδας (νομοί Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας). Το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί ανάλογη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πάντως και χθες ο κ. Χατζηγάκης δεν απέφυγε τις αναφορές περί μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής ήττας του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα μπλόκα των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι η αποτυχία αυτή ολοκληρώθηκε με τα σκόπιμα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, επεισόδια φανατικών οπαδών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο λιμάνι του Πειραιά.

Το ΠΑΣΟΚ

Στον κ. Χατζηγάκη απάντησε ο υπεύθυνος αγροτικού του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Εξαρχος, υπογραμμίζοντας ότι ο τέταρτος κατά σειρά υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. ξεκινά και αυτός, όπως οι προκάτοχοί του, έναν ακόμη γύρο διαλόγου χωρίς σχέδιο, δίχως πρόγραμμα και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και της ανάπτυξης της υπαίθρου.

Οσον αφορά στις εμμονές του κ. υπουργού για τους δήθεν υποκινητές των αγροτικών κινητοποιήσεων, αυτές έχουν να κάνουν με τη σύγχυση, την αμηχανία και τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται η κυβερνητική αγροτική πολιτική, τη στιγμή που ο αγροτικός τομέας καταρρέει, πρόσθεσε ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ.

ΣΤ. ΣΑΡ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα