Γ. Καρατζαφέρης: «Ροκανίζεται η κυβέρνηση σε βάρος του τόπου»

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 13:34
UPD:15:17

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την εικόνα της κυβέρνησης και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, ενώ τάχθηκε και πάλι κατά των πρόωρων εκλογών.

«Η χώρα είναι γύρω - γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης. Όλη η χώρα ασχολείται αν είναι στενοχωρημένος και αν ο κ. Μανώλης κρατήσει ή όχι τα νεύρα του. Έχετε κρίση στο κόμμα σας», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ.Καρατζαφέρης με αφορμή το θέμα του βουλευτή Αργολίδος της ΝΔ. Δεν μπορεί όλη η χώρα, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, να ασχολείται με το αν θα πέσει ή όχι η κυβέρνηση, τόνισε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Μέσα στο κόμμα σας, πιστεύουν ότι είναι περίοδος αντιβασιλείας για να έρθουν αυτοί. Ροκανίζεται η κυβέρνηση σε βάρος του τόπου».

Ο κ.Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στα «πυρά» που δέχεται τελευταία ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημειώνοντας με νόημα: «Βλέπουμε τα πρωτοσέλιδα με τον κ. Αβραμόπουλο. Δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι απαράδεκτο να πεθαίνει ένας άνθρωπος επειδή δεν υπήρχαν για 100 ευρώ αυτοκόλλητα στον απινιδωτή. Όμως, αν ήταν ο κ.Κιλτίδης ή ο κ.Νικηφοράκης δεν θα γινόταν τόσος θόρυβος και ο νοών νοείτο».

«Βιάζεστε να παραδώσετε την εξουσία στην κ. Μπακογιάννη ή τον κ. Παπανδρέου»

«Δεν πείσατε κανέναν κ. Καραμανλή», τόνισε o πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού. «Βιάζεστε κ.πρωθυπουργέ να παραδώσετε την εξουσία ή στην κ. Μπακογιάννη ή στον κ. Παπανδρέου. Το πρόβλημα που έχουμε στη χώρα δεν είναι οικονομικό, αλλά -το είπε χθες και ο Αλέκος Παπαδόπουλος - είναι πρόβλημα του πολιτικού συστήματος», παρατήρησε.

Ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε εκ νέου κατά των πρόωρων εκλογών, κάνοντας λόγο για επιπόλαια λύση, γιατί, όπως υποστήριξε, τα χρήματα που θα δαπανηθούν, μπορεί να δοθούν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

«Τόσο εύκολα και επιπόλαια λένε να πάμε σε εκλογές; Εμάς μας συμφέρουν οι εκλογές, γιατί θα αυξήσουμε τη δύναμη μας. Όμως, εμείς κοιτάμε τι συμφέρει την πατρίδα και τι είναι πιο υπεύθυνο», συμπλήρωσε.

Εξάλλου ο κ. Καρατζαφέρης παρουσίασε πρόταση 20 σημείων για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Οι κυριότερες προτάσεις αφορούν συνεργασία της χώρας με τους μεσογειακούς εταίρους της Ε.Ε., να επανεξετασθούν όλες οι φορολογικές απαλλαγές και να μειωθεί ο ΦΠΑ έτσι ώστε να αυξηθεί ο τζίρος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα