Συνάντηση των κοινωνικών εταίρων την άλλη εβδομάδα ζητεί ο ΣΕΒ

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 14:53

Συνάντηση των κοινωνικών εταίρων την επόμενη εβδομάδα για τη διαμόρφωση κοινών θέσεων με στόχο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «μπλόκο στην ανεργία από τις δυνάμεις της εργασίας», προτείνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Προέδρου του ΣΕΒ, έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ να απευθυνθεί στους κοινωνικούς εταίρους ενόψει της εντεινόμενης κρίσης. Όπως γνωρίζεις, τόσο από τις δημόσιες παρεμβάσεις μου όσο και από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας, ο ΣΕΒ σταθερά προωθεί την ιδέα της συνεργασίας των κοινωνικών εταίρων, τις κοινές προτάσεις και δράσεις τους απέναντι στα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Γι’ αυτό άλλωστε και συμφωνήσαμε, εδώ κι έναν ήδη χρόνο, στη δημιουργία του Μόνιμου Βήματος Διαλόγου και Συνεργασίας, για το οποίο συνυπογράψαμε στο πλαίσιο της ΕΓΣΣΕ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κρίση, η οποία στη χώρα μας θα ενταθεί μέσα στους επόμενους μήνες, δημιουργεί νέες προκλήσεις στον τομέα της απασχόλησης. Το φάσμα της διόγκωσης της ανεργίας είναι υπαρκτό. Και μας αφορά όλους. Γιατί, για τους εργοδότες, οι απολύσεις αποτελούν λύση ύστατης ανάγκης και όχι αβασάνιστη επιλογή: κάθε απόλυση εργαζόμενου υποδηλώνει την αγωνία επιβίωσης του επιχειρηματία σε μία πρωτόγνωρα αβέβαιη εποχή.

Η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή είναι κοινό συμφέρον όλων όσοι εργάζονται, μοχθούν, παράγουν στον τόπο μας. Γι’ αυτό η επαπειλούμενη αύξηση της ανεργίας πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της εργασίας. Μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να την αποτρέψουμε. Μαζί πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμώ κι εγώ πως επιβάλλεται άμεσα μία συνάντηση των κοινωνικών εταίρων προκειμένου να διαμορφώσουμε, χωρίς χρονοτριβή, κοινές θέσεις και προτάσεις με αυτόν τον βασικό στόχο: "μπλόκο στην ανεργία" από τις δυνάμεις της εργασίας.

Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι και εσείς συμμερίζεστε την ανησυχία που καθιστά επείγουσα τη συνάντηση αυτή, την οποία προτείνουμε να γίνει την επόμενη κιόλας εβδομάδα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα