ΓΣΕΕ: Σε λάθος παραλήπτη το μήνυμα Καραμανλή για αυτοσυγκράτηση

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 16:22

«Ο κύριος πρωθυπουργός για ακόμα μια φορά κάνει λάθος στην κατεύθυνση που στέλνει το μήνυμα. Θα έπρεπε να απευθυνθεί στους επιχειρηματίες, τους εργοδότες, αυτούς που με την πολιτική του τα τελευταία χρόνια ευνοεί με προκλητικό τρόπο».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την πρωθυπουργική έκκληση στους κοινωνικούς εταίρους να δείξουν αυτοσυγκράτηση στη δύσκολη συγκυρία.

«Αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα πρέπει να επιδείξει η κυβέρνηση στη σωρεία των αντεργατικών πολιτικών και οι εργοδότες στο τσουνάμι των απολύσεων που έχουν εξαπολύσει εναντίον των εργαζομένων», παρατήρησε ο κ. Παναγόπουλος, τονίζοντας πως οι «δυνάμεις της εργασίας λένε και θα εξακολουθήσουν να λένε "όχι" στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και στις απολύσεις».

Όσον αφορά την πρόταση του ΣΕΒ για συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ανέφερε πως θα καλέσει τον Σύνδεσμο σε συνάντηση την άλλη εβδομάδα, για «να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις γιατί από λόγια ακούμε πολλά, αλλά από πράξεις αυτό που βλέπουμε είναι απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές άδειες κ.α.», όπως επεσήμανε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα