Δεσμευτικές προσφορές από MIG και Swissport για ΟΑ

Αρχίζουν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 16:42
UPD:17:08

Δεσμευτικές οικονομικές προσφορές από τη MIG και τη Swissport για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής έλαβαν οι επενδυτικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, η MIG υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με το πτητικό έργο της Ολυμπιακής ύψους 45,7 εκ. ευρώ και των περιουσιακών στοιχείων της τεχνικής βάσης ύψους 16,7 εκ. ευρώ, καθώς και δεσμευτική οικονομική προσφορά από την εταιρεία Swissport για τα περιουσιακά στοιχεία των κλάδων επίγειας εξυπηρέτησης ύψους 44,8 εκ. ευρώ.

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε πως οι παραπάνω προσφορές μαζί με την εξαγορά των κεφαλαίων της Πάνθεον, της νέας εταιρείας τεχνικής βάσης και της νέας εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης αντιστοιχούν με ποσό 177,2 εκ. ευρώ. Σημείωσε επίσης πως τα έσοδα του Δημοσίου θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο από την πώληση των πρόσθετων περιουσιακών στοιχείων της Ολυμπιακής (π.χ. αεροπλάνα, εξοπλισμός επίγειας εξυπηρέτησης και τεχνικής βάσης) που αποτιμήθηκαν ξεχωριστά από τους ανεξάρτητους εκτιμητές.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αφού έλαβε υπ' όψιν τα τιμήματα των προσφορών που συνοδεύουν τις προσφορές και τα οποία ισοδυναμούν με τις αποτιμήσεις των ανεξάρτητων εκτιμητών, τα αιτήματα των εταιρειών για αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, τη σύμφωνη γνώμη του Επιτρόπου Παρακολούθησης που ορίσθηκε από κοινού από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει να συνεχιστούν με αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, διάρκειας έως τριών εβδομάδων, με τις εν λόγω εταιρείες, «χωρίς βεβαίως να προδικάζεται το τελικό τους αποτέλεσμα».

Επίσης, κατά την περίοδο αυτή, «δεν αποκλείονται άλλοι ενδιαφερόμενοι από την υποβολή σοβαρών επενδυτικών προτάσεων, οι οποίες θα εξετασθούν ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις τελευταίες εξελίξεις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα