Hutchison - Απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων για έκπτωση εγγυητικής επιστολής για ΟΛΘ

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 18:13

Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε η Hutchison, εναντίον της απόφασης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της, ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΛΘ Λάζαρος Καναβούρας. Η τακτική δικάσιμος με αντικείμενο τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας ορίστηκε για τις 24 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, η διοίκηση του ΟΛΘ αποφάσισε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής, που η Hutchison είχε καταθέσει ως υποψήφια ανάδοχος της διαχείρισης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Αν και η κοινοπραξία της οποίας ηγείτο η σινοβρετανική εταιρία ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος στο διαγωνισμό, στις 23 Δεκεμβρίου απέσυρε το ενδιαφέρον της.

Η υπό τη Hutchison κοινοπραξία, στην οποία μετείχαν ακόμη οι ελληνικές εταιρίες Alapis και ΛΥΔ, είχε προσφέρει για το ΣΕΜΠΟ της Θεσσαλονίκης τίμημα 489 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΘ



Σχολιασμένα