Υπεγράφη η συμφωνία συνεργασίας «Υγεία» - Σαφάκ

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2009 16:35
UPD:17:36

Υπεγράφη σήμερα στην Τουρκία η συμφωνία συνεργασίας του ομίλου «Υγεία» με τον τουρκικό όμιλο Σαφάκ. Ο όμιλος Σαφάκ είναι μεταξύ στους τρεις κορυφαίους ιατρικούς παρόχους στην Τουρκία, με τέσσερα νοσοκομεία και συνολικά 470 κλίνες (νοσοκομεία JFK Kennedy, Avrupa Ιafak, Ιstanbul Ιafak και το Giiztepe Iafak).

Την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας των δύο μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της υγείας τόνισαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργος Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Αβραμόπουλος και ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς.

Οι δύο υπουργοί ήταν παρόντες στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας από τον αντιπρόεδρο του Ομίλου MIG Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Χ. Οζτούρκ, εκπρόσωπο του τουρκικού ομίλου, στο Ανάκτορο του Τσιραγάν, όπου παρέστησαν επίσης ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Τουρκία Βασίλειος Μπόρνοβας, ο πρόεδρος του ομίλου «Υγεία» Θεμιστοκλής Χαραμής και πολλά άλλα στελέχη των δυο ομίλων.

«Η επένδυση αυτή αποτελεί ορόσημο όχι μόνο για την οικονομία των δυο χωρών αλλά και για τις διμερείς τους σχέσεις», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος μετά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας εξαγοράς από τον όμιλο «Υγεία» του 50% του ομίλου Σαφάκ. «Η Υγεία -συμπλήρωσε- υψώνεται πάνω και πέρα από κάθε σύνορο».

Αν. Βγενόπουλος: Εξετάζουμε και άλλες επενδύσεις στην Τουρκία

«Η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν γνωρίζει σύνορα και κυρίως στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας που υπάρχει σήμερα», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Βγενόπουλος και πρόσθεσε : «Μας καλωσόρισαν δε νιώσαμε ποτέ κάτι διαφορετικό από άλλες συνεργασίες και πραγματικά νιώσαμε σαν το σπίτι μας».

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επένδυση, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία είναι ενδιαφέρον μέρος για επενδύσεις και εκτός του τομέα Υγείας. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, «πριν το τέλος του 2009 ο όμιλος της Marfin εξετάζει και άλλες επενδύσεις σε άλλους τομείς στην Τουρκία».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα