Πτωτικές τάσεις στο Χ.Α.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009 11:10

Πτωτικά κινείται σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Αυτή την ώρα (11:05) ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,64%, στις 1.716,88 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 8,02 εκατομμύρια ευρώ.

Οι μετοχές 36 εταιρειών ενισχύονται, 44 καταγράφουν απώλειες και 13 παραμένουν σταθερές.

Η μετοχή της Alpha Bank σημειώνει πτώση κατά 0,37%. Ο πρόεδρος της Alpha Bank δήλωσε ότι η τράπεζα θα αυξήσει τις προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια το τέταρτο τρίμηνο του 2008 και δεν θα διστάσει να ανακοινώσει ζημίες για το συγκεκριμένο τρίμηνο.

«Εφόσον η χρονιά αυτή έχει τρία κερδοφόρα τρίμηνα, γιατί να μην αποτυπώσεις στο τέταρτο τρίμηνο τη μετάβαση στο νέο καθεστώς προβλέψεων και να ξεκινήσεις καθαρός το 2009;», δήλωσε o κ. Γιάννης Κωστόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής.

Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Στην προσπάθεια διατήρησης των 1.700 μονάδων αναμένεται να εστιασθεί το ενδιαφέρον της αγοράς σήμερα ενώ ο κύριος προσδιοριστικός παράγοντας της εγχώριας τάσης παραμένει η πορεία των διεθνών αγορών με τη Wall Street να παραμένει κλειστή λόγω επίσημη αργίας».

Proton Bank: «Πτωτικό προμηνύεται το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών ύστερα από την πτώση της Wall Street την Παρασκευή. Αναμένουμε αδύναμο άνοιγμα και στην εγχώρια αγορά με τον κλάδο των τραπεζών να βρίσκεται στο επίκεντρο».

Eταιρικές πράξεις

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.

Eκποίηση μετοχών - Σήμερα, 16/2/2009, σύμφωνα με την αριθ. 5/13.1.2009 Απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πρόκειται να εκποιηθούν 96.700 (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος της μετοχής σε ποσοστό μεγαλύτερο του δύο και μισό τοις εκατό (2,5%).

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.

Eκποίηση μετοχών - Σήμερα, 16/2/2009, σύμφωνα με την αριθ. 7/9.2.2009 Απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 1.871 (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., οι οποίες αποτελούν αδιάθετα κλασματικά υπόλοιπα, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος της μετοχής σε ποσοστό μεγαλύτερο του πέντε τοις εκατό (5%).

Χ. ΡΟΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

Παύση διαπραγμάτευσης - Από 16/2/2009, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2/498/23.1.2009 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κατόπιν έγκρισης του αιτήματος της εταιρίας IBERDROLA RENOVABLES S.A. για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των (ΚΟ) & (ΠΟ) μετοχών της εταιρίας «Χ. ΡΟΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.», παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της τελευταίας εταιρίας στο Χ.Α.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα